Kako odrzavati krov na kuci

Da bi Vas krov trajao godinama, potrebno je samo da se o njemu pravilno brinete. Svi koji zive u kuci zele da im krov traje sto duze, jer je poduhvat zamene ovog bitnog segmenta kuce iscrpljuc i dugotrajan proces koji zahteva vece finansijske troskove. Da se ne biste nasli u takvoj situaciji, potrebno je da Vas krov odrzavate na pravi nacin.

rebno je da Vas krov odrzavate na pravi nacin.

index

Ono sto je najbitnije za dugotrajnost krova jeste razvijanje prave tehnike odrzavanja. To ne znaci da mu morate posvecivati posebnu paznju svakog dana, ali je potrebno cistiti krov bar dva puta godisnje i proveravati u kakvom je stanju svakog proleca i jeseni. Ako je potrebno izvrsiti odredjene popravke, to je pravo vreme na to ucinite kako bi Vas krov bio pripremljen za sneg i letnje kise. Pobrinite se da sprecite prodor vode i Vas krov ce jako dugo trajati.

images2

Povremena provera krova i plafona Vam nece oduzeti previse vremena, a tako cete na vreme uociti probleme koji se mogu lako sanirati. Ono sto treba proveravati jesu pukotine, nedostatak crepa,ostecenja oko dimnjaka, mahovina ili vlaga na plafonu. Zahvaljujuci ovoj rutini cete lako moci da utvrdite kada nesto nije u redu sa Vasim krovom i lako cete resiti problem pre nego sto dodje do veceg ostecenja.

images1

Da biste krov odrzali u odlicnom stanju sto duze, ulozite u preventivne mere. Prvo resite pitanje tavana. Ako potkrovlje ima odgovarajucu izolaciju, temperatura u enterijeru ce biti konstantna, a to sprecava nagomilavanje vodene pare ispod krova. Iz istog razloga je potrebno uloziti i u dobru ventilaciju.

images