4 osnovna saveta za uređenje doma

Uređenje doma može biti veoma iscrpljujuće, jer ljudi žele da ugode i sebi i ukućanima, ali i da se dekoracija svidi i drugima. Pored toga, svi bi voleli da što više urade u najkraćem mogućem roku i da pritom ne pređu budžet. Ako planirate da uskoro počnete uređenje svog stana ili kuće, evo par saveta koji će Vam pomoći da taj proces bude manje stresan i da postane pravo uživanje.

će, evo par saveta koji će Vam pomoći da taj proces bude manje stresan i da postane pravo uživanje.

преузимање (4) преузимање

Pre kupovine nameštaja, odlučite se za određeni stil. Nasumična kupovina nameštaja koji Vam se u datom trenutku svidi može da dovede do utiska haotičnosti u Vašem enterijeru. Ukoliko Vam je stan već delimično uređen, ostatak uskladite sa već postojećim stilom. Ukoliko sve radite iznova, opredelite se za onaj stil koji Vam se najviše dopada, bilo da je on moderan, rustičan ili funkcionalan.

images (1)

Takođe je dobra ideja sprovesti malo istraživanje pre početka uređenja. Pregledajte slike enterijera kako biste sebi olakšali posao i pronašli inspiraciju za svoj stan ili kuću. Nakon što pronađete ono što biste voleli da ostvarite u svom domu, krenite u potragu za određenim komadima tako da pronađete nešto najsličnije onome što ste na slici videli, i to po cenama koje Vam odgovaraju.

преузимање (1)

Izbegavajte uređenje svih soba u stanu ili kući u istom trenutku. Tako vrlo lako možete da skrenete sa puta koji ste prethodno zacrtali i da lako dobijete enterijer koji zapravo i nije to što ste želeli. Mnogo je bolja ideja uređivati jednu po jednu sobu. Kada ostvarite svoju zamisao, tada je pravo vreme da se pređe na drugu sobu, a ovakav način rada će Vam pomoći da ostanete skoncentrisani u nameri da dobijete enterijer iz svojih snova.

images

Ukoliko postoji neki detalj koji ne možete da promenite, nemojte da se previše time opterećujete i ne dozvolite da to u velikoj meri utiče da celokupan plan. Bilo da je to boja parketa, zid koji Vam baš i ne odgovara ali ga ne možete srušiti ili nešto slično tome, sarađujte sa tim detaljem umesto da dozvolite da Vam to bude izvor nervoze. Odvojite malo vremena da na internetu potražite slike koji će Vam dati inspiraciju kako da taj problematični element iskoristite u svoju korist i na pravi način ga uklopite u celinu koju ste zamislili.

images (2)