Trikovi – kako da Vas mali stan izgleda vece

Kada uređujete mali stan, prinuđeni ste da iskoristite svaki delić slobodnog prostora i učinite ga što praktičnijim. Iskoristite ove kreativne ideje da mali prostor učinite bar naizgled većim ali i funkcionalnijim. Zapamtite da velika površina nije uslov za uređenje sa ukusom, pogledajte ove praktične ideje i kreativna rešenja i učinite da Vaš mali stan ispunjava sve uslove za lagodan život.

e ove praktične ideje i kreativna rešenja i učinite da Vaš mali stan ispunjava sve uslove za lagodan život.

511c25e6e257ddnevna_soba_u_malom_skandinavskom_stanu


Pri farbanju zidova zapamtite da bela boja čini da prostor izgleda veće nego što jeste. Neka ceo stan bude u jednoj boji. Ovo će povezati sve prostorije u jednu celinu i učiniti da stan deluje veće.

uredjenje-mali-stan


Pametno iskoristite ogledala! Gde god je to moguće, postavite što veća ogledala. Na primer, ogledalo na celoj površinini vrata Vašeg ormana učiniće da sobe izgleda duplo veće nego što jeste.

images (2) преузимање (1)images (1)
Ako imate mali stan, nemojte bespotrebno odvajati prostorije zidovima. U tom slučaju, bolje je imati jednu veliku višenamensku prostoriju nego više malih, nefunkcionalnih soba. Zato, srušite zidove gde god je to moguće da bi Vaš stan delovao što veće.

images1183_8
Ne pretrpavajte stan nameštajem i detaljima. Odlučite se za jednostavan, klasičan nameštaj svetle boje bez napadnih dezena. Masivan nameštaj nije dobar izbor za skučene prostore, kao ni previše polica i sličnih dodataka. Neka Vaše police budu minimalističke, bez mnogo detalja i boja.

преузимањеkako-urediti-stan-u-suterenu-61011-299x196-201312101159