Kako urediti malu terasu

Cesto se u procesu uredjenja doma zanemaruje terasa, premda ona moze dati jedinstvenu notu Vasem domu i obezbediti Vam prijatno mesto za opustanje. Terasa se posebno zanemaruje ako je mala, jer ljudi cesto misle da je ne mogu lepo urediti ako nije velika i prostrana. To je velika greska. Terasa, ma koliko mala bila, moze se izuzetno lepo urediti. Evo par saveta kako da to postignete.

ma koliko mala bila, moze se izuzetno lepo urediti. Evo par saveta kako da to postignete.

indeximages

Sto i mesta za sedenje su osnovne stavke koje se moraju naci na svakoj terasi. Na sto mozete odloziti pice, knjigu ili postaviti neku saksiju sa cvecem, ako nemate drugo mesto. Ako je terasa natkrivena, imacete gde da uzivate tokom vrelih letnjih dana, ali ako to nije slucaj, trebalo bi da nabavite i suncobran. Namestaj koji odaberete bi trebalo da bude mali i praktican, ali mora biti i udoban. Stolice na rasklapanje su odlican izbor ako na raspolaganju imate malu povrsinu, a namestaj u plavim tonovima stvorice lagan i razigran osecaj.

cool-balcony-decorating-ideas-5 small-balcony-design-ideas1

Biljke su sastavni deo lepo uredjene terase, bilo da one stoje na policama, nastolu ili vise u saksijama koje su okacene na plafonu. Ako vec imate dovoljno mesta i volju da uzgajate biljke, razmislite o tome da to budu zacini, jer ce takav odabir biti podjednako lep i koristan.

colorful-balcony cozy-balconies-8

Jos jedna bitna stavka za stvaranje pravog ambijenta je osvetljenje. U zavisnosti od toga kakvu atmosferu zelite, mozete se opredeliti za plafonsko osvetljenje, lampione, svece ili nesto drugo.

index1 images1