Kako da pripremite kuću za zimu

Ako to već niste uradili, krajnje je vreme da obavite pripreme kuće na predstojeći zimski period kako biste hladne dane mogli da provedete ušuškani u svom domu. Evo par osnovnih stvari koje treba uraditi u i oko kuće kako biste zimu proveli bezbrižno.

43

ine.com/blog-images/uploads/2016/11/43.jpeg">43

Pored toga što neko ko se u to razume treba da Vam pregleda peć i očisti dimnjak, kako bi Vam tokom zime bilo zaista toplo morate se pozabaviti i izolacijom. Ukoliko je zamena dotrajale stolarije trenutno prevelika investicija za Vas, tu su i druga rešenja. Traka za dihtung Vam može mnogo pomoći, a može se lako pronaći u prodaji i još lakše postaviti.

44

Proverite svu stolariju da biste se uverili da nema otvora ili pukotina kroz koje bi mogao da prolazi hladan vazduh. Obiđite kuću spolja i proverite postoji li nešto što se mora uraditi pre hladnih zimskih dana i snega.

45

Ovo je pravo vreme i da odnesete tepihe na čišćenje. Profesionalno čišćenje tepiha će ukloniti sve mirise koji su se tu sakupljali tokom godine, ali i nečistoću koju niste uspeli da usisate.

46