Vrste tepiha – Zasto je materijal bitan

Tepisi spadaju u one detalje koji dolaze na kraju uredjenja enterijera a njihova vaznost se ogleda u tome sto prostor oplemenjuju, cine ga toplijim i daju osecaj dovrsenog dekora. Iz tog razloga je bitno da o tepihu promislite pre kupovine. Uzmite u obzir funkciju i stil uredjenja prostorije, kao i frekventnost prostorije.

i frekventnost prostorije.

преузимање (3)

Ukoliko se prostorija za koju kupujete tepih cesto koristi, potrebno je da pronadjete onaj gusceg tkanja jer je takva vrsta izdrzljivija. Kada su u pitanju vrste tepiha, tu su oni koji se izradjuju rucno i masinski, a mogu biti od sintetickih i prirodnih vlakana. Tu su jos i vuneni, laneni, mesanog sastava i slicno.

преузимање (2)

Rucno radjeni tepisi jedni od najkvalitetnijih i isticu se po svojoj finoci, ali im je i cena veca upravo zbog dugotrajnosti i tehnike izrade. Sa druge strane, tu su i masinski proizvedeni tepisi koji su jednostavni za odrzavanje i izradjuju se u velikom broju velicina, dezena i oblika.

images (3)

Vuneni tepisi su vrlo udobni i pruzaju osecaj prefinjenosti, a pritom su laki i za odrzavanje i vrlo dugotrajni. Velika prednost sintetickih tepiha je sto im je cena vrlo pristupacna, te ih lako mozete menjati u skladu sa trendovima i zeljama. Osim toga, zahvaljujuci antistatickim i antialergijskim svojstvima, oni ne zadrzavaju prasinu, sto ih cini odlicnim izborom za visoko frekventne sobe.

winter-rugs