Uzglavlje bračnog kreveta kao ukras spavaće sobe

Premda se tome često ne pridaje pažnja, izgled uzglavlja bračnog kreveta u velikoj meri utiče na izgled spavaće sobe. On definiše i daje jedinstven izgled običnom krevetu, pa je stoga poželjno i tome posvetiti pažnju. Da bi Vaša dnevna soba izgledala otmeno i elegantno, potrebno je da ima vizualno privlačno uzglavlje kreveta – ono je jedno od osnovnih dekorativnih elemenata u spavaćoj sobi. Ukoliko postoji mogućnost, potražite krevete čije uzglavlje možete birati sami. Preporuka je da u tom slučaju birate atraktivno tapacirano uzglavlje sa navlakom koja se skida, radi lakšeg održavanja, i to će biti gotovo sva dekoracija koja Vam je potrebna u ovoj sobi. Pored tapaciranog, na raspolaganju Vam stoje još i metalna i drvena uzglavlja.

ma vizualno privlačno uzglavlje kreveta – ono je jedno od osnovnih dekorativnih elemenata u spavaćoj sobi. Ukoliko postoji mogućnost, potražite krevete čije uzglavlje možete birati sami. Preporuka je da u tom slučaju birate atraktivno tapacirano uzglavlje sa navlakom koja se skida, radi lakšeg održavanja, i to će biti gotovo sva dekoracija koja Vam je potrebna u ovoj sobi. Pored tapaciranog, na raspolaganju Vam stoje još i metalna i drvena uzglavlja.

images (6) jilishta-spalnia-proekt-5

Tapacirano uzglavlje Vam pruža udobnost, ukoliko volite da pred spavanje čitate knjigu ili gledate televiziju. U ponudi je mnogo materijala i boja, tako da ćete lako pronaći model koji Vam odgovara. Posebno su popularna uzglavlja od kože ili eko kože, ali im je mana ta da mogu biti hladni. Ukoliko imate naviku da se naslanjate na uzglavlje, dodajte par jastuka sa jastučnicama od prirodnih materijala. Na njih ćete moći da se naslonite, ali i stvorite toplinu i prijatnu atmosferu u enterijeru.

преузимање преузимање (1) krevet-sa-tapaciranim-uzglavljem images

Metalna uzglavlja su dugotrajna i vizualno atraktivna, a sobi daju posebnu luksuznu notu. Ako ste ljubitelj ovakvih uzglavlja, to će biti odličan način da sobi date lični pečat. Međutim, i ova vrsta ima svoje mane. Ukoliko nemate dovoljno dekorativnih jastuka, metalna uzglavlja su neudobna za naslanjanje. Mogu biti izrađeni od mesinga ili kovanog gvožđa, a sobi daju tradicionalni izgled.

преузимање (3) images (5) images (4) images (3)

Kod bračnih kreveta se najčešće sreće drveno uzglavlje manjih dimenzija. Ovaj materijal je jako praktičan za održavanje, ali će Vam takođe biti potrebni odgovarajući jastuci koje možete staviti iza leđa i glave. Drvo je element koji će lako oplemeniti svaki prostor pa su uzglavlja od ovog materijala pravi ukras svake spavaće sobe.

преузимање (2)  Drveni-krevet images (7)