Kako pravilno održavati drveni nameštaj u enterijeru

Održavanje drvenog nameštaja, i drvenih površina uopšte, je obavezno, ako želite da očuvate njihov početni izgled i kako bi Vam ovi predmeti što duže trajali. Ipak, da biste u tome uspeli, neophodno je da znate i par trikova koji će Vam u tome pomoći.

16

retnine.com/blog-images/uploads/2016/11/16.jpg">16

Za održavanje, ali i vraćanje sjaja drvenom nameštaju dovoljno će biti da izmešate 1/4 limunovog sa 3/4 maslinovog ulja i time prebrišete sve površin, uključujući i one koje se ne vide, da bi Vam nameštajdugo zadržao izgled i funkciju kao kada ste ga kupili. Laneno ulje je takođe još jedan odličan izbor, a biće dovoljno da njime prebrišete drveni nameštaj jednom u dva meseca.

15

Ono što bi trebalo izbegavati kada je u pitanju održavanje jeste sapunica, jer ona vremenom oduzima sjaj drvetu. Umesto toga, potražite posebna ulja za drveni nameštaj i jednom mesečno njima izglancajte drveni nameštaj. Osim toga, drveni nameštaj bi trebalo zaštititi od direktnih sunčevih zraka, ali treba voditi računa i o temperaturi i vlažnosti vazduha, iz tog razloga što drvo upija vlagu i nakon duge izloženosti velikoj vlažnosti vazduha drveni nameštaj se može deformisati.

17