Kako odabrati odgovarajući klub sto

Mesto klub stola je obično centralna tačka u Vašoj dnevnoj sobi, pa je potrebno da mu posvetite zasluženu pažnju. On treba da se uklopi u enterijer, da bude funcionalan, ali Vam i daje mogućnost da sobi date svoj lični pečat. Zato je pottrebno pronaći onaj sto koji će stvoriti skladnu celinu i pružiti prijatan ambijent. On se može postaviti u sredini sobe, naspram garniture za sedenje, ali mu možete odrediti i mesto sa strane garniture, kako god Vama više odgovara. Pored toga što treba tražiti klub sto koji je funkcionalan i odgovara Vašem načinu života, evo još nekih stvari na koje treba obratiti pažnju pri kupovini.

elinu i pružiti prijatan ambijent. On se može postaviti u sredini sobe, naspram garniture za sedenje, ali mu možete odrediti i mesto sa strane garniture, kako god Vama više odgovara. Pored toga što treba tražiti klub sto koji je funkcionalan i odgovara Vašem načinu života, evo još nekih stvari na koje treba obratiti pažnju pri kupovini.

преузимање (3) преузимање

Da biste odredili veličinu klub stola koji Vam je potreban, pre kupovine trakom obeležite mesto gde biste želeli da on stoji. Tako ćete moći da vidite kako se on uklapa sa ostalim nameštajem i moći ćete da menjate veličinu dok ne nađete onu odgovarajuću. Ukoliko imate veliku dnevnu sobu sa mnogo mesta za sedenje, odlučite se za više manjih stolova radije nego za jedan veliki. Preveliki sto može učiniti sobu monotonom dok će joj dva ili više manjih stolova dati određenu dozu lakoće. Pored toga, kada imate više stolova, možete ih postaviti asimetrično i tako sobu učiniti interesantnijom.

преузимање (2) преузимање (1)

Visina klub stola treba da bude ista kao visina sedalnog dela Vašeg nameštaja ili može biti niži od toga. Takođe, treba imati na umu da oblik stola u velikoj meri utiče na estetiku i udobnost prostora. Okrugli stolovi zauzimaju manje mesta, a oni čiji se krajevi po potrebi uvlače i izvlače su veoma praktični. Tako izbegavate masivni sto koji Vam može smetati u dnevnim aktivnostima, ali možete imati i veću površinu stola ako izvučete krajeve.

images dnevni-boravak-magnum-3-2