Ulepšajte spavaću sobu – kreativna uzglavlja za krevete

Krevet je centralna tačka u Vašoj spavaćoj sobi, pa mu treba posvetiti posebnu pažnju. Premda tu ipak nemate mnogo mogućnosti da izrazite svoju kreativnost, uzglavlje je jedan deo koji možete načiniti vrlo zanimljivim i tako ulepšati čitavu spavaću sobu. Pogledajte neke ideje za jedinstvena uzglavlja i učinite noći i jutra provedena u Vašem krevetu još prijatnijima.

vena uzglavlja i učinite noći i jutra provedena u Vašem krevetu još prijatnijima.

mirror-headboard via_decorpad_e3291110fadd_rect540

Odlična alternativa za standardno uzglavlje jeste veliko ogledalo, bilo da je ono kružno, pravougaono ili neodređenog oblika. Pored toga što je odličan ukras u sobi, ogledalo će istu učiniti duplo većom. Za još interesantniji efekat, umesto jednog velikog, možete se odlučiti za više malih ogledala koja možete zakačiti na zid po rasporedu koji se Vama dopada. Obratite pažnju da ogledala budu dobro pričvršćena.

ogledalozakrevetkaouzglavlje 6 kreativnih uzglavlja za krevet (32)

Pregrade za prostoriju su višestruko korisne. Uz pomoć njih možete u zajedničkoj prostoriji odvojiti svoj kutak ili možete stvoriti dve potpuno odvojene sobe. Ipak, njih možete iskoristiti i na kreativan način – tako što ćete ih postaviti kao uzglavlje svog kreveta. Paravan možete potpuno raširiti iza kreveta ili pričvrstiti samo krajeve, a srednji deo ostaviti savijen.

room-dividers-as-headboards-14 521a645c2d26da1cd6dcaac9c90974d3

Još jedan odličan način da skrenete pažnju na svoj krevet jeste da umesto uzglavlja okačite sliku. Na taj način ćete dobiti unikatan detalj, a opcije su mnogobrojne – sliku možete uraditi sami ili se odlučite za dve fotografije i odštampati ih tako da budu širine kreveta. Uzglavlje možete čak i samo nacrtati na zidu. Bilo da odlučite da Vam nacrtano uzglavlje bude svetlije a ostatak zida tamniji ili ćete nacrtati samo ivicu uzglavlja i pustiti da boja zida popuni unutrasnjost, sigurno je da ćete dobiti jedinstveno uzglavlje.

Photo by Clayton Hauck for Builder download