Kuca ili stan – Sta je bolja opcija?

Ukoliko ste se odlucili za kupovinu nekretnine, vrlo je moguce da ste se nasli pred cestom nedoumicom – da li kupiti kucu ili stan? Premda ima i onih koji imaju jasne zelje, kupci su cesto i neodlucni po ovom pitanju. Ako se u ovome pronalazite, naredni tekst ce Vam mozda pomoci da donesete konacnu odluku.

konacnu odluku.

15

Kupci nekretnine su svesni da i kuca i stan imaju i nedostatke i prednosti, pa otud i neodlucnost. Velika prednost kuce je u visokom stepenu privatnosti, a tu je i dvoriste koje nikada nije na odmet. Sa druge strane, ulaganja u kucu su vrlo cesto velika jer postoji mnogo toga sto cete pozeleti da sredite ili morati da popravite. I premda su ulaganja u kucu veca nego kada je u pitanju stan, prednost je sto mozete da radite kada god to Vama odgovara i nema potrebe da cekate skupstinu stanara. Ako kupujete kucu, obratite paznju na probleme jer se neki od njih tesko ispravljaju, kao sto je to slucaj sa, na primer, hidro-izolacijom.

16

Najvece mane stana su manji komfor nego kada je u pitanju kuca, kao i manji prostor. Deca koja zive u stanovima cesto nemaju svoju sobu, a i nisu toliko na cistom vazduhu i otvorenom prostoru kao deca koja zive u kucama. Za razliku od kuce, stan ce se daleko brze ugrejati jer je okruzen drugim stanovima i za ovu opciju se obicno odlucuju oni koji vole jednostavniji zivot, jer odrzavanje kuce zahteva vise vremena i novca nego odrzavanje stana.

17

Zivot u kuci i u stanu se dosta razlikuje, a kupci se odlucuju prema svojim navikama i potrebama. Osim toga, bitno je i da li su te nekretnine u centru ili daleko na periferiji. Uzmite sve ovo u obzir pre nego sto se odlucite za opciju koja vise odgovara Vasem nacinu zivota.