Tapete su ponovo u modi!

Tapete, nekad neizostavni deo uređenja enterijera, prethodnih decenija su bile zaboravljene, ali se sada ponovo vraćaju u modu. Čak je izbor dezena i vrsta veći nego ikad ranije. Tu su klasične, samolepljive, PVC ili od tekstila, potrebno je samo da odaberete one tapete koje će se uklopiti u Vaš celokupan dizajn.

u Vaš celokupan dizajn.

338042958 images

Za razliku od nekadašnjeg načina upotrebe tapeta, danas se one češće postavljaju na jedan zid ili čak deo zida radije nego na sve zidove u stanu ili kući. One vrlo lako oplemenjuju prostor, bilo da se odlučite za cvetne motive, retro pruge ili želite da postignete utisak luksuza baroknim motivima.  Ipak, budite pažljivi sa upotrebom tapeta. Da ne biste preterali, obložite jedan zid njima, a ostale zidove obojite jednom od nijansi koje se na njima pojavljuju.

images (1) casadeco-copenhague.

Izbor je veliki i kada su u pitanju vrste tapeta. Osnovne papirne tapete se postavljaju da bi se obezbedila ravna površina, ali ne mogu ni da se boje ni da se peu, dok su perive papirne tapete odlične za kupatila i kuhinje jer su zaštićene providnom folijom. Reljefne papirne tapete su idličan izbor za oštećene zidove, a tapete od tkanina su veoma raskošne.

images (2) download (2)