Napravite plan za uredjenje – Odgovorite na pitanja koja ce Vam pomoci da stvorite ambijent po svojoj meri

Uredjenje dnevne sobe moze biti komplikovano ili se moze desiti da budete potpuno nezadovoljni rezultatom ukoliko prethodno ne promislite o tome sta zelite da postignete i niste sigurni kako to da uradite. Odgovori na sledeca pitanja ce taj proces uciniti mnogo zanimljivijim i uspesnijim.

334

334

Prvo razmislite o svom stilu zitota. Uredjenje dnevne sobe, prostorije gde se provodi najveci deo dana, u velikoj meri zavisi od toga kakve su Vam potrebe u toku dana. Na primer, ako imate decu, morate odrediti i prostor za njih i odlaganje njihovih igracaka, kozmetike i slicno, a ako cesto imate goste, potrebno je da obezbedite veci broj mesta za sedenje.

337

Dalje, potrebno je da tacno definisete koje su obaveze i radnje koje cete tu obavljati. Ukoliko je to soba gde samo odmarate i gledate televiziju, bice Vam mozda jednostavnije da je uredite nego ako to mora da posluzi i kao radna soba. Tada morate razmisliti o tome gde cete postaviti radni sto i ostale potrebne stvari za rad.

336

Na osnovu prve i druge stavke ce Vam biti jasno koliko Vam je slobodnog prostora potrebno i koliko namestaja za odlaganje. Za ljubitelje filmova je verovatno bitno da lezaj bude odgovarajuc, dok je za porodice za decom dragoceniji slobodan prostor zbog dubka, na primer.

335

Kada definise koji Vam je namestaj potreban, odredite paletu boja koja ce se naci u toj prostoriji, da ne biste dobili sobu sa previse boja ako bez odredjenog plana odete u kupovinu namestaja i detalja. Ponovo, razmislite koje su to boje koje ne samo da volite, nego i odgovaraju Vasem stilu zivota i potrebama. Tako, na primer, beli namestaj nije najbolja ideja za porodice sa malom decom. Odredite dve boje koje ce preovladavati i dalje postupno nadgradjujte njihovim nijansama i komplementarnim bojama.

333