Kao da okrečite kuću poput profesionalca

December 16, 2016 08:00

Krečenje je jedan od najjednostavnijih i najjeftinijih načina da osvežite izgled prostorije i promenite atmosferu u njoj. Ipak, da biste to uspešno izveli sami, potrebno je da sledite ove korake i uputstva.

ss="alignnone size-medium wp-image-3743" src="http://auto.zanimacija.com/wp-content/uploads/2016/12/17-600x400.jpg" alt="17" width="600" height="400" />

Za uspešno krečenje je priprema jedan od najbitnijih koraka. To znači da je potrebno nameštaj i podove zaštititi, a a stare premaze skinuti sa zidova kako bi se adekvatno pripremili za nov sloj boje. Prljavštinu sa zidova treba detaljno skinuti i obrisati nastalu prašinu, a rupe i pukotine popuniti gips ispunom. Nakon svih tih radova se na zidove nanosi prajmer.

18

Ukoliko ste u mogućnosti, bolje je uložiti u što kvalitetnije boje za zidove. One bolje prekrivaju, manje prskaju tokom nanošenja, a pored toga su i trajnije i otpornije od onih niskog kvaliteta.

20

Poslednja vrlo važna stavka jesu kvalitetni valjci i četke. Kvalitetan molerski materijal će Vam omogućiti da boju nanesete ravnomernije i brže, a efekat će biti daleko bolji nego rad izveden nekvalitetnim alatom.


Prethodni članak