Kako da uredite radni kutak u dnevnoj sobi

Moderan nacin zivota, koji ukljucuje zivot u stanovima koji cesto nisu dovoljno veliki i sve cesca pojava poslovanja od kuce, zahteva uredjenje radnog kutka u okviru dnevne sobe. Idealno resenje za ovakvu situaciju cesto nije lako naci, pa Vam naredne ideje mogu biti od velike pomoci.

667

ref="https://www.svenekretnine.com/blog-images/uploads/2016/08/667.jpeg">667

Ukoliko u dnevnoj sobi imate neki ugao ili uvuceni deo, to je odlicno mesto za uredjenje radnog kutka. Razmislite o kliznim elementima koji se po potrebi u par koraka pretvaraju iz komode u radni sto – tako cete lako moci da zapocenete sa radom kada to zelite, ali i da radni sto uklonite kada Vam je potrebno vise slobodnog prostora. Ako imate ugradni orman gde cete moci da izdvojite izmedju 70 i 100 cm za  radni sto, ovaj kutak ce delovati kao sastavni deo prostorije. U tom slucaju i sto mozete uraditi po meri, i to tako da ima standardne nogare ili se mozete opredeliti za dva nosaca pricvrscena za zid. Tada cete imati mogucnost i da u jednom pokretu podignete sto i dobijete vise prostora.

668

Preporuka je da radni sto bude bar 60 cm sirok, a mesto za odlaganje dokumenata najmanje 40 cm. Pored toga, ne bi bilo lose da ta mesta budu zatvorene police, zbog prasine, a i kako bi Vas kutak delovao urednije i da ne narusava celokupan izgled prostorije. Zbog tog uklapanja, opredelite se da radni prostor bude od istog materijala i istim bojama kao i ostatak dnevne sobe.

666

Posebno povedite racuna o osvetljenju kako ne biste imali problema sa senkom, i zato je idealno resenje da prozor bude ispred Vas. Nemojte se ogranicavati samo na dnevnu sobu, ukoliko Vam je povrsina spavace sobe ili trpezarije veca od one koja Vam je zaista potrebna i ako postoje odgovarajuci uslovi za uredjenje radnog kutka u ovim prostorijama, iskoristite tu pogodnost.

669