Kako da osvezite stari namestaj dekupaz tehnikom

Dekupaz je vestina koja podrazumeva isecanje papira sa motivima, njihovo lepljenje na pripremljenu povrsinu i zavrsno lakiranje, a u poslednje vreme je vrlo popularna. Razlog za toliku popularnost lezi u tome sto je u pitanju jednostavna tehnika, koja zahteva malo vestine i vezbe, daje zanimljiv i unikatan izgled, kao i mogucnost da se na brz i jednostavan nacin obnovi izgled starih komada namestaja. Evo sta Vam je potrebno da jeftin ili star namestaj ucinite jedinstvenim.

i unikatan izgled, kao i mogucnost da se na brz i jednostavan nacin obnovi izgled starih komada namestaja. Evo sta Vam je potrebno da jeftin ili star namestaj ucinite jedinstvenim.

decoupage-tehnika-06

Ako ste pocetnik, odaberite male komade namestaja dok se ne izvestite, a to moze biti cak i ram za slike ili posluzavnik, a pronadjite i interesantne motive, bilo da su oni na salvetama, novinama ili razglednicama. Pored toga ce Vam jos trebati smirgla za poliranje, akrilna boja, lepak za dekupaz, makaze, zavrsni lak, kao i cetkica za lepak i sundjer.

RTEmagicC_2013_09_03_Dekupaz_namestaja_6.jpg

Namestaj lepo ismirglajte, ocistite i nanesite podlogu, motive pripremite tako sto cete ih iseci u obliku i dimenziji po Vasoj zelji. Nanesite tanak sloj za dekupaz, papir potopite u vodu na par sekundi i nanesite na zeljenu povrsinu, i onda pazljivo rukom ili vlaznim sundjerom izravnajte papair tako da ispod njega nema vise mehurica. Ostaje jos samo da nanesete zavrsni lak kako bi komad na kome radite dobio sjaj. Ako je potrebno, ismirglajte povrsinu pre svakog novog sloja laka, a preporuka je da se nanese pet slojeva laka i to na po sat vremena.

dekupaz