Moderne spavace sobe – Osnovni elementi

Premda se za spavacu sobu misli da je to tek prostorija u kojoj se samo spava, ona mora biti uredjena sa ukusom i prijatna kako bi Vam pruzila odgovarajuci odmor. Moderne spavace sobe su vrlo jednostavnog dizajna, ali ipak nije na odmet da imate na umu par smernica i slika koje ce Vam posluziti kao inspiracija da uredite svoju spavacu sobu.

ao inspiracija da uredite svoju spavacu sobu.

krevet-sa-tapaciranim-uzglavljem

U moderno uredjenoj spavacoj sobi su jastuci vrlo bitni, jer veliki broj njih na krevetu stvara osecaj udobnosti. Pored udobnosti, moderna spavaca soba treba da bude dobro osvetljenja i jednostavnog dizajna. Cak i posteljina treba da bude jednostavna, sa prijatnim motivima koji deluju umirujuce.

krevet iz snova-kreativni-dizajn-dekor 5

Najzastupljenije boje u savremenoj spavacoj sobi jesu crna i bela jer ta kombinacija deluje smerno i sofisticirano. Neutralne boje su jos jedna dobra ideja jer je lako kasnije dodati zanimljive detalje, a takve boje su uvek aktuelne. Tako, na primer, sa kombinacijom krem, bele i braon ne mozete da pogresite. Od namestaja se tu jos moze naci i veliko ogledalo koje moze biti samo naslonjeno na zid i elegantna, jednostavna polica za Vase omiljene fotografije.

u-ljubicastoj-sobi-se-najvise-seksa-a-najmanje-u-bez-i-sivoj-504x335-20120936-20120904105453-6dd757939b30acc599f461466d406806

Element prirode se Vasu sobu uciniti jos savremenijom i prijatnijom. Drvo se odlicno slaze sa ostalim materijalima i odgovara minimalistickom dizajnu koji je zastupljen u modernim spavacim sobama.

Hrastov_Drveni_Krevet_Komod