Dekorativni kamen – Atraktivan detalj u Vasem enterijeru

Dekorativni kamen je vec dugo vrlo atraktivan materijal za upotrebu u enterijeru, a zahvaljujuci velikom izboru oblika i tekstura, moze se pronaci pravi za svaki stil uredjenja. Pored stila, pri izboru kamena treba da imate u vidu i mesto na kome zelite da Vam se ovaj zanimljiv detalj nalazi.

index

Kada je u pitanju odredjivanje mesta za postavljanje dekorativnog kamena, obicno se u dnevnoj sobi postavlja na dominantnom zidu, dok se u drugim prostorijama i ne upotrebljava tako cesto, jer je ovaj kamen adekvatniji za malo vece prostorije. Ipak, kada su u pitanju manje prostoriije u kojima dekorativni kamen moze uspesno ispuniti svoju svrhu, to su nise.

images

Ako je zid na kome zelite da se nadje dekorativni kamen, opredelite se za onu vrstu koja ima krupniju strukturu i boju koja se slaze sa namestajem, a za manje povrsine treba birati kamen sto svetlije boje i sitnije strukture. Ipak, za koju god da se vrstu odlucite, potrebno je premazivanje voskom nakon postavljanja, sto je potrebno i zbog izgleda i zbog trajnosti kamena.

dekorativni-kamen-01