Pločice za kupatilo - Vrste i kako odabrati

Pločice u kupatilu dolaze u različitim materijalima, kao što su keramika, porcelan, prirodni kamen ili staklo. Svaki od ovih materijala ima svoje karakteristike i može se prilagoditi različitim stilovima i potrebama.

Keramičke pločice su najčešći izbor za kupatila zbog svoje izdržljivosti i širokog spektra boja i dezena. One mogu imitirati prirodne materijale poput mermera ili drva, pružajući elegantan izgled bez visokih troškova.

Porcelanske pločice su posebno otporne na vlagu, mrlje i habanje. One su idealne za podove u kupatilu, gde je potrebna veća izdržljivost.

Prirodni kamen kao što su mermer, granit ili travertin, daje luksuzan i prirodan izgled kupatilu. Ove pločice su jedinstvene po svom šarmu i teksturi, ali mogu biti skuplje i zahtevaju poseban tretman i održavanje.

Staklene pločice su moderne i sofisticirane. One mogu dodati sjaj i svetlost prostoru, stvarajući elegantan i otvoren izgled. Staklo se takođe lako čisti i otporno je na vlagu.

Postavljanje pločica u kupatilu zahteva stručnost i pažnju. Važno je pravilno pripremiti površinu i koristiti odgovarajuće lepkove i fug mase. Pravilno postavljene pločice će trajati godinama i pružiti trajnu i vodootpornu zaštitu za Vaše kupatilo.

Pločice takođe omogućavaju kreativnost u dizajnu. Mogu se koristiti različite boje, uzorci i kombinacije kako bi se postigao željeni izgled. Pločice se mogu postavljati celom površinom zida ili poda, ili se mogu koristiti kao akcentni detalji.