Oblik, dimenzije i mesto – Na sta da obratite paznju kada kupujete tepih

Osim na dezen, kada kupujete tepih treba da obratite paznju i na njegov oblik i dimenzije i da imate na umu mesto koje je predvidjeno za njega. Naravno, sve ove stavke zavise od Vasih zelja, ali povedite racuna da se tepih uklopi u celokupan stil uredjenja.

460-tepih-u-kuhinji

ne.com/blog-images/uploads/2015/10/460-tepih-u-kuhinji.jpg">460-tepih-u-kuhinji

Oblik i dimenzije tepiha zavise od istih parametara sobe, kao i od izgleda namestaja i stanja poda. Ovalni tepih izgleda odlicno ispod stola istog oblika, a takav tepih je takodje odlican izbor za prostorije u kojima je pod u odlicnom stanju a sav namestaj grubljih crta, jer ce prostoru dati toplinu.

images (13)

Pre nego sto kupite tepih, izmerite slobodan prostor, da se ne bi desilo da zbog prevelikog tepiha ne mozete da otvorite vrata ili da se zbog velicine negde presavija. U svakom slucaju ne bi trebalo ceo pod pokrivati tepihom, jer onaj manji izgleda prijatnije i dekorativnije i otkriva lep pod. Takodje, izbegavajte da tepih bude toliko veliki da se mora postaviti cak i ispod garniture za sedenje jer se tamo stvara monoton ambijent, a i tepih se ostecuje.

images (14)

U dnevnoj sobi se jedan centralni tepih postavlja ispod klub stola, pored garniture za sedenje, ali ukoliko Vam je ova prostorija malo veca, mozete se opredeliti i za dva manja, a u trpezariji povedite racuna da tepih bude toliko veliki da stolice budu na njemu cak i kada sedite na njima. Za spavacu sobu odaberite dva uza i smestite ih sa obe strane kreveta, a za deciju sobu je najvaznije da tepih bude prijatan i veselih boja.

https://www.amode.co.uk/dining-tables/archie-modern-round-glass-dining-table.html