Zavese – Odaberite pravu boju, dezen i materijal

Zavese su jedan od vaznih dekorativnih elemenata svake sobe i upotpunjuju je na najlepsi nacin, ali samo ukoliko pronadjete pravu boju i dezen, a to znaci da se uklapaju sa namestajem i stilom uredjenja koji ste pratili u toku opremanja sobe. Boja i dezen uticu na kolicinu svetlosti, a materijal zavesa diktira njihovo odrzavanje.

zavesa diktira njihovo odrzavanje.

24

Boja i dezen su najvazniji elementi koji odredjuju odabir zavese, pa je bitno da znate kako ona izgleda i na vestackom i na prirodnom svetlu, a boja treba da se uklapa i sa ostatkom namestaja. Ako je namestaj neutralne boje, onda zavese mogu biti centralna tacka i tada se mozete odluciti za smelije boje i upadljive printove, ali ako je dezen namestaja vec napadan, zavese moraju biti potpuno neutralne da prostor ne bi delovao prenatrpano.

zavese2

Potrazite materijal koji se lako odrzava, ne upija mirise i koji se po mogucstvu ne guzva kako biste sto vise uprostili brigu o zavesama. One se izradjuju od citavog niza materijala: pamuk, saten, lan, svila i slicno, a za koji cete se materijal odluciti zavisi od Vasih sklonosti i nacina zivota. Ukoliko ne mozete da pronadjete vec gotovu zavesu, potrazite onu radnju u kojoj Vam mogu sasiti zavesu po meri od materijala koji sami odaberete, tako da se potpuno uklope sa Vasim enterijerom.

slika10