Čišćenje kuće prirodnim sredstvima

Za temeljno čišćenje kuće Vam nije potrebna skupa hemija, dovoljno je da znate kako da iskoristite ono što sigurno već imate u svom domu. Limun, pasta za zube ili maslinovo ulje mogu jednako dobro da čiste kao i kupovna sredstva, a pritom nisu štetna za zdravlje i manje koštaju. Evo par saveta kako da prirodnim sredstvima očistite određene površine u svom domu.

saveta kako da prirodnim sredstvima očistite određene površine u svom domu.

images (1)

Predmeti od nerđajućeg čelika se najbolje čiste maslinovim uljem. Nanesite malo ulja na površinu koju želite da očistite i prebrišite čistom krpom. Za čišćenje granitnih površina Vam je potreban alkohol, deterdžent za sudove i po želji par kapi eteričnog ulja. Pronađite bocu sa raspršivačem, sipajte alkohola do osmine boce, dodajte malu količinu dtererdženta i eteričnog ulja, a ostatak boce napunite vodom. Promućkajte, poprskajte površinu i prebrišite. Ako pak treba da hromiranim površinama vratite stari sjaj, razmažite malu količinu paste za zube i istrljajte da dobijete željeni rezultat.

kako_da_odstranite_kamenac_sa_sudopere_cl

Kada su u pitanju podovi, za pranje je samo potrebno dodati četvrtinu šolje sirćeta u kantu sa vodom i ova mešavina je pogodna za brisanje svih vrsta podova sem onih od drveta i mramora. Za poliranje nameštaja od drveta Vam je potrebno sredstvo koje možete napraviti od dve šolje maslinovog ulja i soka od jednog limuna i krpicom istrljajte nameštaj.

Cleaning-Wood-Furniture-

Za čišćenje naslaga sapunice na zidovima i tuš kabinama pomešajte pola šoljice limunovog soka sa istom količinom sirćeta, pola šoljice vode i pola šoljice sode bikarbone. U to umočite čistu krpu i prebrišite problematične površine. Ako imate problem sa kamencem na vratima tuš kabine, za čišćenje možete koristiti samo sirće koje treba naprskati, a potom staklo prebrisati krpom sa mikrovlaknima.

soap_scum-remover