Uredjenje enterijera – Dekorisite zidove prugama

Dekorisani zidovi su jedan od sastavnih elemenata savremenog uredjenja enterijara, bilo da su u pitanju stikeri, tapete ili nesto slicno. Ukoliko imate zelju da na taj nacin ukrasite svoje zidove ali trazite originalnu ideju, onda su pruge pravo resenje za Vas. Ovaj efekat se moze postici bojenjem ili koriscenjem tapeta, a ne predstavlja skupu investiciju.

m ili koriscenjem tapeta, a ne predstavlja skupu investiciju.

преузимање (1)

Jednobojni zidovi mogu biti pomalo monotoni, a jednostavan nacin da citav ambijent ucinite razigranijim i prijatnijim jeste upravo uz pomoc pruga, i to na jednom zidu ili na dva suprotna zida. Posebno je bitno da se ovaj dezen ne nadje na svim zidovima ukoliko se odlucite za jarke boje, da ne biste preopteretili prostor.  Pruge mogu biti vertikalne i horiznontalne – vertikalne ce suziti prostor, a one horizontalne ce ga prosiriti.

pruge-na-zidu-1

Pocnite sa dve nijanse, i to dve kontrastne i upadljive ukoliko zelite dramatican efekat, a soba je dovoljno velika da Vam omoguci ovakav eksperiment. Ukoliko je prostorija manjih dimenzija, bolje je izabrati srodne i neutralne boje.

images