Kako urediti malu spavacu sobu

Svetle boje su uvek pravi izbor za male prostorije, i tu je najbolje kombinovati vise nijansi jedne svetle boje kako biste dobili utisak razigranosti prostora. U tu svrhu takodje  mozete koristiti jedan detalj jarke boje, a dobro je kombinovati i razlicite materijale i teksture. 

Ogledala su jos jedan dobar trik koji ce vizuelno uvecati prostor. Mozete se opredelite za plakare sa ogledalima na vratima, sto ce takodje doprineti osecaju prijatnosti u prostoru, koji ce zahvaljujuci ogledalima delovati i svetlije. Ako imate dovoljno mesta, mozete se odluciti i za veliko ogledalo sa zanimljivim ramom.

Kada je u pitanju namestaj, ako Vam je spavaca soba bas mala, odlicno resenje je namestaj po meri. Tako cete moci maksimalno da iskoristite slobodan prostor za ormare, komode i slicne komade za odlaganje. Cesto je i krevet radjen po meri idealno resenje jer mozete iskoristiti i prostor ispod kreveta tako sto cete traziti da naprave fioke. 

Nocni ormarici nisu dobro resenje za male spavace sobe, jer oduzimaju dosta prostora. Umesto toga, iskoristite prostor iznad kreveta za ormarice za odlaganje a u svrhu nocnih ormarica mozete da koristite police takodje iznad kreveta na manjoj visini.

Za osecaj prijatnosti i udobnosti potrebna Vam je i neka ukrasna biljka, pa pronadjite neko malo mesto za bar jednu biljku koja ce oplemeniti prostor.