Ulepšajte svoj stan foto-kolažem

Ako ste ljubitelj dekoracije enterijera, sigurno ste u stalnoj potrazi za novim idejama kako ulepšati stan ili kuću. Jedna od trenutno najzanimljivijih ideja jeste postavljanje većeg broja slika u interesantnim ramovima na zid koji je slobodan. To Vam omogućava da na jednostavan i moderan način izložite sve svoje omiljene fotografije. Ramove možete organizovati onako kako Vama odgovara – mogu biti u savršenom redu ili malo nepravilno postavljene. Ipak,o  stvaranju kolaža na zidu treba preba promisliti, pa Vam predstavljamo kako da to učinite sa stilom.

in izložite sve svoje omiljene fotografije. Ramove možete organizovati onako kako Vama odgovara – mogu biti u savršenom redu ili malo nepravilno postavljene. Ipak,o  stvaranju kolaža na zidu treba preba promisliti, pa Vam predstavljamo kako da to učinite sa stilom.

преузимање (1)images (2)

Kada odlučite koji će zid u Vašem stanu ili kući biti najpogodniji za ovakav kolaž, potrebno je da znate da je kombinovanje fotografija istog tipa najjednostavnije. Bilo da je u pitanju ista veličina ili tematika, ako slike imaju zajedničku crtu, neće biti teško uklopiti ih. Ako volite klasiku, neka svi ramovi budu isti, ali ako volite nešto malo drugačije, određeni ramovi se mogu isticati, samo treba da vodite računa da svi budu usklađeni. Kada su u pitanju same slike, ako odaberete one koje su Vam najdraže, daćete prostoru dozu topline i lični pečat. Stoga, ne pretrpavajte zid fotografijama koje Vam nisu toliko bitne.

преузимање (2) images

Pre nego što počnete da bušite rupe u zidu i možda napravite koju nepotrebnu, razmislite o rasporedu. Bilo da se odlučite za „kreativan nered“ ili želite da ramovi budu u jednoj liniji, poželjno je da budu blizu jedan drugom jer tako deluju usklađeno i kao deo jedne celine. Ako ramovi nisu iste veličine, počnite ređanje od najvećeg, a one manje usklađujte tako da dobijete uređenu celinu. Da biste videli kako će Vaša zamisao izgledati, poređajte ramove po podu po rasporedu koji ste prethodno zamislili. Ako ni tada ne budete sigurni, dobra je ideja da isečete kartone u veličini ramova i zalepite ih na zid po zamišljenom rasporedu – to će Vam dati najbolji uvid u to kako će Vaš kolaž izgledati.

images (1)Dekorisite-zidove5