Povratak staklene opeke u enterijere

Staklena opeka se koristila sredinom prošlog veka kao providni građevinski materijal i to samo za spoljne zidove. Nakon što je jako dugo bila zaboravljena, ponovo počinje da se koristi i vraća svoj stari sjaj, kako u eksterijeru, tako i u enterijeru. Ona danas ima široku paletu boja, a na raspolaganju Vam je i veliki izbor dizajna. Pored opeke u boji, koja se zbog svojih osobina može koristiti samo u enterijeru, tu je i ona metalizirana, koja u sebi ima srebrne niti, te može da reflektuje 30% više svetlosti. Ako ste zainteresovani, evo šta je još važno za staklenu opeku.

aspolaganju Vam je i veliki izbor dizajna. Pored opeke u boji, koja se zbog svojih osobina može koristiti samo u enterijeru, tu je i ona metalizirana, koja u sebi ima srebrne niti, te može da reflektuje 30% više svetlosti. Ako ste zainteresovani, evo šta je još važno za staklenu opeku.

x3294885975128353_2

Bilo da je u pitanju prozirna opeka ili ona u boji, ona može biti jednostrano ili obostrano peskirana, a izbor je uslovljen dozom privatnosti koja Vam je potrebna. Zbog visokog kvaliteta, koristi se za šankove, pregrade, svetlarnike, a zbog mogućnosti da budu neprozirne, sve se češće primenjuju u kupatilu, za tuš kabine. Staklena opeka omogućava da prostorije budu odvojene, ali i da i dalje postoji dovoljna osvetljenost, pa je zato dobar izbor kada u isto vreme želite prozračan i prijatan ambijent.

tus-kabine-od-staklene-opeke-12597-1 egle_9_resize

Na tržištu je moguće naći pakovanje koje sadrži kvadratni metar staklene opeke, plastične profile i specijalni lepak, ali i sa raznim rešenjima za primenu. Blokovi mogu biti ravni, radijusni, kaskadni, a kada je u pitanju sama montaža, ona je brza i jednostavna. Staklena opeka je otporna na hemijske uticaje, vibracije i vatru, a obezbeđuju i odličnu zvučnu izolaciju. Pored toga, i održavanje je vrlo jednostavno, čak i kada je u pitanju peskirana opeka, koja se premazuje posebnim sredstvom upravo zbog lakšeg održavanja.

parete_vetrocemento images

Standardna veličina staklene opeke je 19x19x8, a način zidanja može biti klasičan, suvomontažni sistem u drvenom ili sluminijumskom okviru, silikonski sistem i drugi, što zavisi od toga koji oblik završne obrade želite, od uklapanja sa ostalim materijalima, mesta postavljanja i ostalih uslova.

mattoni-vetrocemento_324x268 index