Obojite zidove – Savremene boje za Vas dom

Ako ste neiskusni u opremanju enterijera ili ste i inace neodlucni, odabir boje za Vas dom moze biti naporan proces. Kada uzmete u obzir koliko Vam je opcija na raspolaganju, ukljucujuci i mogucnost da u farbari trazite da naprave nijansu po Vasoj zelji, situacija moze postati jos napornija. Ukoliko se nalazite u ovakvoj poziciji, pomoci ce Vam da znate koje boje izgledaju elegantno i savremeno, i lako se kombinuju sa drugim bojama i materijalima.

napornija. Ukoliko se nalazite u ovakvoj poziciji, pomoci ce Vam da znate koje boje izgledaju elegantno i savremeno, i lako se kombinuju sa drugim bojama i materijalima.

s78

Grcka plava je boja koja opusta i podseca na odmor i more, te ce Vam tako obezbediti savrsenu atmosferu za opustanje. Pored toga, ovo je hladna boja pa je treba strateski koristiti. Premda mozete sve zidove obojiti u Grcku plavu ako ste dovoljno smeli i umete da dodate elemente koji ce je malo ublaziti, jos je bolja ideja obojiti jedan zid u ovu boju, dok su oni drugo svetlije nijanse.

plava-boja-enterijer (1)

Siva je pomalo neobicna boja za zidove, ali ona ne mora da deluje monotono i tmurno ukoliko ostatak enterijera uredite u skladu sa njom. Svetlije nijanse sive daju osecaj topline pa su odlican izbor za dnevne i spavace sobe, dok tamnije nijanse imaju jak vizuelni uticaj pa treba pazljivo birati namestaj za takve prostorije.

s213

Maslinasta boja je vrlo specificna i odvazna a prostoru daje autentican pecat i, premda je nenametljiva, njena uloga u dizajnu sobe je upecatljiva. Maslinasta boja je vezana za prirodu pa sa njom treba kombinovati druge nijanse zelene i ostale boje koje se mogu naci u prirodi. Takva prostorija takodje zahteva dosta svetla i prirodne materijale.

ove-kombinacije-boja-dominiraju-2015-maslinasto-zelena-1