Crno-beli enterijer – saveti za harmonične prostorije

Crno-bela kombinacija je klasičan i jedan od najpopularnijih izbora kada je u pitanju uređenje enterijera. Takvi enterijeri asociraju na eleganciju i prefinjenost, a ukoliko mislite da nedostatak boja može prostoriju učiniti sterilnom i hladnom, lako možete ovu bazu obogatiti bilo kojom drugom bojom – ljubičastom, žutom, zelenom. Evo par ideja za uređenje u crno-beloj boji za one koji žele da postignu jedinstven enterijer.

om bojom – ljubičastom, žutom, zelenom. Evo par ideja za uređenje u crno-beloj boji za one koji žele da postignu jedinstven enterijer.

Luksuzni-crno-beli-stan

S obzirom na to da je u domenu uređenja crna boja poznata kao ona koja potpuno upija svetlost, budite obazrivi sa njenom upotrebom. Manje crne površine će Vam omogućiti isticanje boja u njihovoj blizini, dok velike površine u ovoj boji nisu preporučljive za stanove jer mogu uticati negativno na ukućane. Ipak, bilo da je u pitanju mala ili velika površina, upotreba boje zahteva promišljanje i planiranje.

IMG_4040 black-white-attic

Ako imate veliku želju za specifičnim enterijerom, ali i veću dozu hrabrosti, možete se opredeliti za crne zidove. Osnovni preduslov za takav poduhvat jesu visoke tavanice i da prostorija dobija mnogo prirodne svetlosti. Zbog toga što je ovakvo rešenje veoma rizično, preporuka je da zidovi budu beli, a da se crna uvede u prostoriju kroz veće elemente poput ormara, slika velikih dimenzija ili stola.

blog-16-ramsey-interiors2 1418188467_crno-beli-enterijer-1 (6)