Idealni prozori za Vasu kucu – kako napraviti pravi izbor

Prozori imaju bitnu i estetsku i prakticnu funkciju i zato je potrebno napraviti pravi izbor. Oni Vas stite od hladnoce i toplote, ali i omogucavaju da se deo spoljasnje atmosfere prenese u enterijer. Ako radite renoviranje svog doma, nemojte da zaboravite na prozore. Pored toga sto ce zamena prozora uticati na kompletan utisak o domu, uz nove tehnologije prozori postaju sve znacajniji faktor u ustedi energije. Kada naredni put budete bili u prilici da menjate prozore na svojoj kuci ili stanu, ovih par saveta ce Vam pomoci da napravite pravi izbor.

zora uticati na kompletan utisak o domu, uz nove tehnologije prozori postaju sve znacajniji faktor u ustedi energije. Kada naredni put budete bili u prilici da menjate prozore na svojoj kuci ili stanu, ovih par saveta ce Vam pomoci da napravite pravi izbor.

download (1) DSC_0145

Pre nego sto se opredelite za odredjeni stil prozora, razmislite o tome kakvi bi Vam prozori funkcionalno odgovarali. Oni koji se mogu po potrebi otvoriti ili zatvoriti su klasican izbor, dok su oni fiksirani pravi izbor ako Vam je bitan samo estetski momenat. Klasicni prozori se otvaraju vertiklano ili horizontalno, ali postoje i oni koji se mogu otvoriti vertikalno na dole ili vertikalno na gore, takozvani lufteri. Oni su laki za odrzavanje i prakticni kada zelite da provetrite prostoriju a da ne otvarate prozore potpuno.

images (1) room2

Stil prozora treba uklopiti sa gradjevinskim stilom kuce. Stil gradnje cini Vasu kucu jedinstvenom, a uskladjivanje prozora sa eksterijerom je prvi korak ka pravoj kupovini. Bilo da su to moderni prozori od poda do plafona ili oni klasicni, bitno je da se pridrzavate istog stila. Pored toga, mozete se opredeliti i za prozorske okvire u raznim bojama. Mozete ih prefarbati sami ili potraziti one proizvodjace koji proizvode okvire od materijala vec obojenih fabrickim bojama.

downloadx3163469765986807_19

Pored toga sto prozori treba da budu uskladjeni sa ostatkom eksterijera, oni se moraju odlicno slagati i sa enterijerom i biti prilagodjeni nameni. Tako je, na primer, za kupatilo bitno da pronadjete onaj koji pruza dovoljno svetlosti ali obezbedjuje privatnost. Ako je Vasa kuca na takvom mestu da je okruzuje zivopisan pejzaz ili ima jedinstvenu arhitekturu, opredelite se za model koji Vam omogucava da maksimalno uzivate u prizoru, odnosno koji upotpunjava specifican enterijer.

imagesVeliki-beli-prozori