Koje su prednosti unutrasnje izolacije spoljasnjih zidova

Izolacija kuce je visestruko korisna – ne samo da sprecava gubitak toplote, vec obezbedjuje i izolaciju od buke, kao i od raznih atmosferskih uticaja poput vetra i vlage. Unutrasnja izolacija je cak i u pojedinim slucajevima i bolje resenje od one spoljne, ili cak jedino. Unutrasnja izolacija ima nizu cenu izvodjanja i omogucava Vam da ni na koji nacin ne uticete na spoljni izgled kuce ukoliko to ne zelite. Ovakvu vrstu izolacije mozete uraditi cak i u stanu.

ja ima nizu cenu izvodjanja i omogucava Vam da ni na koji nacin ne uticete na spoljni izgled kuce ukoliko to ne zelite. Ovakvu vrstu izolacije mozete uraditi cak i u stanu.

interiorwalls2

Izolacija spoljasnjeg zida sa unutrasnje strane se obicno izvodi u sistemu sa oblogom od gips kartonske ploce na metalnoj potkonstrukciji sa ispunom od kamene vune. Medjutim, pre postavke je potrebno proveriti u kom se stanju nalazi noseci zid. Ukoliko postoje vlazna mesta, takve probleme je potrebno resiti pre postavljanja izolacije.

izolacija-pregradnog-zida-postupak-4

Izmedju kamene vune i gips-kartonske ploce treba postaviti parnu branu, a nakon svega toga, zid mozete uobicajeno gletovati i kreciti. Pored toga, umesto kamene vune mozete koristiti i mineralnu vunu ili stiropor, i tu tom slucaju Vam je dovoljan stiropor debljine 3cm.