Sveža Novogodišnja jelka – Kako da Vam jelka bude dugo sveža

Ukoliko niste ljubitelj veštačkih novogodišnjih jelki i radije birate one sveže posečene, sigurno se pitate kako da Vaša jelka što duže ostane zelena i izgleda kao da je tek posečena. Evo kako da to postignete.

13

jpg">13

Odmah nakon što je drvo posečeno, potrebno je staviti plastičnu kesu oko mesta sečenja i pričvrstiti je gumicom. Nakon što je donesete kući, potrebno je da izbušite četiti rupe na dnu drveta – jednu u samom centru stabla a ostale na ivicama i tako će drvo dobijati dovoljno vode iz posude u kojoj će stajati i tako će duže zadržati originalan izgled.

11

Potražite adekvatno postolje za jelku, a to je ono koja ima šiljak u sredini i za koji je potrebno napraviti onu rupu u sredinu stabla, i postavite jelku u posudu. pažljivo namestite jelku i zategnite sve šrafove kako biste je osigurali na pravom mestu i bezbedno.

12

Jelku sa postoljem postavite u činiju u kojoj će stajati i napunite je vodom. Vodu u posudi je potrebno proveravati par puta dnevno prvih par dana, a potom samo jednom dnevno. U vodu možete dodati i jedan izmrvljeni aspirin i tako povećati sposobnost drveta da upija hranljive sastojke.

10

Potrebno je da povedete računa i o mestu gde postavljate jelku. Udaljite je od izvora toplote poput radijatora kako biste sprečili sušenje grana.

9