Sta boje u Vasem enterijeru govore o Vama?

Poznato je da boje u enterijeru uticu na raspolozenje ukucana, ali da li ste znali da ih Vi zapravo ne birate slucajno i da boje koje odaberete za svoj enterijer govore o Vasoj licnosti? Pogledajte sta boje govore o Vama i kako da uredite dom u skladu sa svojim karakterom.

images2

/www.svenekretnine.com/blog-images/uploads/2015/07/images2.jpeg">images2

Vedri tonovi zute i narandzasta su boje koje asociraju na sunce i vatru, odnosno na vedru osobu punu zivotne energije. Topli tonovi su tipicni za dobro raspolozene i druzeljubive ljude, a osobe koje koriste zutu boju su inteligentne i imaju avanturisticki duh. Dok tople nijanse enterijer cine energicnijim, hladne ga vizuelno prosiruju.

images1

Za osobe koje vole prirodu je karakteristicno da odabiraju pastelne tonove zelene, plave i boje kajsije, jer one podsecaju na nebo i prirodu, a u dom unose mir. Ove boje su izuzetno prijatne zbog smanjene vedrine i topline pa zato i odgovaraju ocima. Osobe koje su cutljive i povucene u sebe cesto za enterijer biraju pastelno zelenu i njoj srodne niijanse. Da bi enterijer postao malo zivlji, trebalo bi pastelnim tonovima dodati komade u zutoj ili narandzastoj boji.

images

Elegantne boje dragog kamenja biraju osobe koje vole luksuz, a po prirodi su otvorene, poverljive i kreativne. Boje rubina i safira dom cine udobim, a najboje se kombinuju sa neutralnim bojama ili bojama slicnog intenziteta.

Living-room

Prakticne i stabilne osobe najcesce biraju nijanse sive, braon, bez i boju slonove kosti. Zemljani tonovi su sami po sebi neupadljivi i odlicno se kombinuju sa nizom drugih boja. Da Vam enterijer ne bi bio monoton, u prostoriju gde preovladavaju takvi ponovi uvedite drvene, staklene i metalne povrsine i nacinite kontrast uz pomoc boja i materijala.

index