Prenos Infostana nakon kupovine starog stana

Ako ste kupili stan u staroj gradnji, odnosno stan koji je vec bio u prometu, nakon sto isplatite punu kupoprodajnu cenu, ceka Vas jos jedan bitan korak, a to je prenos Infostana na Vase ime. Vrlo je bitno da u predugovoru bude navedeno da prodavac mora isplatiti sva dugovanja i racune pre potpisivanja kupoprodajnog ugovora i isplate pune sume. Kada se uvidom u racune uverite da je ova obaveza ispunjena, mozete zapoceti proceduru prenosa Infostana.

ivanja kupoprodajnog ugovora i isplate pune sume. Kada se uvidom u racune uverite da je ova obaveza ispunjena, mozete zapoceti proceduru prenosa Infostana.

124628

Zahtev za prenos Infostana podnosi novi vlasnik bez prisustva prodavca i prilaze fotokopiju kupoprodajnog ugovora. Ovo je bitan korak jer prodavac moze naici na probleme ako se stan i dalje vodi na njega, a novi vlasnici ne placaju svoja dugovanja. Kupac bi trebalo da prijavi promenu 8 dana od momenta useljenja, ali bi i prodavac trebalo da pismenim putem obavesti nadleznu instituciju o tome da se vise ne nalazi u tom stanu.

images

Ono sto Vam je od dokumentacije za ovu proceduru potrebno je molba za promenu imena na uplatnici, fotokopija Ugovora o kupoprodaji, Ugovor o poklonu ili neki drugi dokaz vlasnistva, fotokopija licne karte i original na uvid. Pored toga, mozda ce Vam biti potrebna i potvrda Skupstine stanara o broju clanova domacinstva.