Potrebna dokumentacija za izgradnju montažne kuće

Ako ste se odlučili za montažnu kuću, sigurno je tome prethodio dug period tokom koga ste se podrobno raspitivali i sakupljali informacije o prednostima i manama takvih kuća. Ipak, čak i kada donesete odluku, ostaju pitanja poput toga šta je sve potrebno, koliko će radovi trajati i koja je procedura. Premda većina firmi koje se bave izradom montažnih kuća sami obave jedan deo posla, mnoge stavke su prepuštene Vama kao vlasniku, pa pročitajte šta Vam je sve od dokumentacije potrebno kako bi ceo proces izgradnje prošao bez problema.

procedura. Premda većina firmi koje se bave izradom montažnih kuća sami obave jedan deo posla, mnoge stavke su prepuštene Vama kao vlasniku, pa pročitajte šta Vam je sve od dokumentacije potrebno kako bi ceo proces izgradnje prošao bez problema.

преузимање

Prvo što treba proveriti ako planirate gradnju montažne kuće jeste da li je taj deo grada predviđen za individualne porodične objekte. Takav Plan detaljne regulacije propisuje površinu i visinu objekta koji može da se gradi na parceli, njegovu udaljenost od drugog objekta, uslove za priključke na infrastrukturu i slično.

преузимање (1)

Od nadležnog organa tražite Informaciju o lokaciji da biste se upoznali sa mogućnostima i ograničenjima gradnje na datoj katastarskoj parceli. Da biste dobili taj podatak, potrebno je priložiti kopiju plana parcele i situacioni plan. Nakon toga je potrebno dobiti lokacijsku dozvolu koja prestaje da važi ako se u roku od 2 godine od dana dobijanja Rešenja ne podnese zahtev za izdavanje građevinske dozvole. Za dobijanje lokacijske dozvole je potrebno priložiti izvod iz zemljišnjih knjiga, kopiju plana parcele, situacioni plan geometra, izvod iz katastra podzemnih instalacija i rešenje o promeni namene zemljišta.

146b

Nakon toga sledi dobijanje građevinske dozvole, a sastavni deo Rešenja je glavni projekat. Za izdavanje građevinske dozvole je potrebno priložiti izvod iz zemljišnih knjiga, original pravosnažnog Rešenja o lokacijskoj dozvoli, glavni projekat sa izveštajem o tehničkoj kontroli, dokaz o plaćanju naknade za uređivanje građevinskog zemljišta i ostale dokaze određene Rešenjem o lokacijskoj dozvoli.

montazne kuce 5

Na kraju, još je potreban tehnički pregled i upotrebna dozvola. Tehnički pregled se vrši po završetku svih radova predviđenih građevinskom dozvolom i glavnim projektom, tj. po završetku izgradnje dela objekta za kojii se može izdati upotrebna dozvola. Ono što je tom prilikom potrebno priložiti jeste kopija plana parcele sa ucrtanim objektom, građevinska dozvola i dokaz o vlasništvu parcele.

images