Najpopularniji stilovi u uredjenju enterijera

Mogucnosti pri uredjenju enterijera su danas vrlo siroke – mesanje ideja i stilova je ne samo dozvoljeno, vec i pozeljno, a lako je naci i namestaj koji ce se uklopiti u bilo koju Vasu viziju. Ipak, ako zelite da prostorija koju sredjujete deluje skladno i ne zelite da rizikujete i pogresite, evo koji su osnovni stilovi i dokazano dobra resenja u uredjenju enterijera.

e, evo koji su osnovni stilovi i dokazano dobra resenja u uredjenju enterijera.

romantic-french-living-room-interior-designLiving-Room-Ideas-Japanese-Customary-Living-Room-Interior-Design-Image

Ako zelite da stvorite romanticni ambijent, pravi stil za Vas je savremeni francuski. Nezne, pastelne boje u kombinaciji sa svetlim namestajem uspesno stvaraju mirno, prijatno okruzenje. Za ovaj stil su jos tipicni detalji od kovanog gvozdja i pozlaceni elementi, kao sto su ramovi za slike. Osnovni elementi savremenog francukog stila jesu bogatstvo materijala i luksuzni namestaj, ali tu su jos i kristalni lusteri i ostali detalji koji ovaj stil cine suptilnim i romanticnim. Ukoliko postoji mogucnost, opredelite se za prozore od poda do plafona koje mozete ukrasiti neznim zavesama od providnih materijala ili ukrasenim teskim svilenim zavesama.

romantic-villa-marbella-french-style-villa-south-spain-15 Living-Room-Interior-Design-Ideas-part-1-Latest-Furniture-Picture

 

Marokanski stil na karakteristican nacin spaja evropske i arapske elemente, a raskosne tkanine jarkih boja, jedna od glavnih karakteristika ovog stila,  prostoru daju osecaj luksuza i raskosa. Namestaj koji se koristi u marokanskom stilu je izradjen od tamnog drveta i dekorisan je reljefima, a svetiljke i lampe su jos jedan neizostavan detalj u ovom stilu uredjenja. Svetli elementi i beli zidovi karakteristicni za ovaj stil u sobu unose tipican osecaj prozracnosti. U dnevnoj sobi se uglavnom mogu naci udobne sofe jarkih i svetlih boja, dok trpezariju krase luksuzni lusteri, a vrata kuhinjskih ormarica su dekorisana svezim bojama.

download moroccan-style-living-room-design-ideas-18

 

Viktorijanski stil je pravi izbor za one koji vole eleganciju i toplu atmosferu. Ako se odlucite za ovaj stil, potrazite masivan namestaj od mahagonija ili ruzinog drveta a cvetne sare koristite kao osnovni motiv dekora. Zavese su u ovom stilu teske i ukrasene resama, a tu su i mermerne povrsine stolova. Zavese i tepisi su sa izrazenim motivima i jarkih boja, a raskosni lusteri i bogato dekorisani okviri za ogledala su jos jedan neizostavan detalj.

6679_MCL_RichAndAffluentLivingRoomDesignIdea interior-licious-victorian-style-home-interior-ideas-with-batic-wallpaper-and-chandelier-also-picture-frame-and-luxury-sofa-also-double-rectangular-mirror-luxury-victorian-style-home-interior-decorat

 

Japanski stil je za one koji zele da budu u dodiru sa prirodom, a ovaj stil je postao toliko popularan zahvaljujuci minimalizmu i funkcionalnosti. Kako je ovaj stil usko povezan sa prirodom i njnim lepotama, sve treba da bude svedeno, ali sa jasno odredjenom fukcijom. Broj predmeta u prostoriji treba da bude minimalan, a kao inspiracija za dekoraciju Vam mogu posluziti potok u basti ili tresnjino drvo. Savremen stan uredjen u japanskom stilu treba da bude u kontaktu sa prirodom i zato je u takvom enterijeru drvo glavni materijal. Pored porculanskih vaza i ukrasnih jastucica, likovi zmajeva i Bude su detalji kojima se postize razigranost prostora.

japanese-style-living-room-furniture-design-ideas-3-on-home-architecture-design-ideas ???????????????????????????????????????