Najcesce greske pri uredjenju malog stana

Uredjenje stana je veliki izazov cak i kada na raspolaganju imate dovoljan broj kvadrata. Kada opremate svoj zivotni prostor, zelite da on bude estetski lep, funkcionalan i prijatan svim ukucanima, a to je posebno tesko ako je u pitanju mali stan. U tom slucaju ce Vam biti potrebno da znate par trikova da biste izbegli najcesce greske koje nastaju pri uredjenju malog stana. Evo nekoliko saveta koji ce Vam pomoci da izbegnete neke mane malih prostorija.

rikova da biste izbegli najcesce greske koje nastaju pri uredjenju malog stana. Evo nekoliko saveta koji ce Vam pomoci da izbegnete neke mane malih prostorija.

mali-prostor-iskoristite (9)

Prvi savet je da razmisljate horizontalno a ne vertiklano. Tako se, na primer, javlja cesta greska da ljudi kupuju masivne ormane. U malom stanu se takvih komada morate odreci. Umesto toga, opredelite se za ormane koji su visoki, a to najlakse mozete postici ako narucite da Vam se uradi orman po meri. Pored toga, obratitu paznju da Vas orman ima vise mesta za vesalice, jer cete tako dobiti vise mesta za garderobu. Cak i ako resite da kupite gotov orman, mozete ga prepraviti da ima vise prostora za vesalice nego sto je to fabricki odredjeno. Na isti nacin se treba odnositi i prema policama za knjige i sitnice.

pariz-5_1426755880a41daabf2

Kako je u malom prostoru tesko smestiti sav namestaj koji Vam je potreban, opredelite se za multifunkcionalne komade. Umesto da pretrpavate prostor velikim brojem komada, pronadjite, na primer, sto koji ima i fioke tako da tu mozete da odlazete novine, knjige ili neke druge sitnice.

medium_51095

Kada opremate mali stan, krevet sa presvlakom do poda je pogresan izbor. Potrazite krevet kome se vide nogice jer ce tako prostor delovati manje pretrpan. Osim estetske funkcije, takvi kreveti imaju i praktican znacaj. Ispod njih mozete skloniti kutije sa raznim sitnicama koje Vam nisu trenutno potrebne ili vansezonsku garderobu. Ukoliko Vam se takvo resenje ne dopada, mozete se opredeliti za krevete koji imaju fioke, tako da mozete potpuno skloniti stvari iz vidokruga.

sobica1