Mala dnevna soba – Trikovi koji ce je uciniti vecom

Uredjenje male dnevne sobe tako da izgleda prostranije se svodi na opticku varku – treba uciniti da soba deluje vece. Uz pravu strategiju, mala i prenatrpana dnevna soba se lako moze pretvoriti u onu koja je prijatna i uredjena sa ukusom. Malu sobu treba urediti tako da se maksimalno iskoristiti prostor i svetlost, i povedite racuna na koji nacin koristite boju i balans. Vasa dnevna soba, bez obzira na kvadraturu, treba da bude prostrana i prijatna tako da Vam pruzi preko potreban odmor i evo kako da to postignete.

stiti prostor i svetlost, i povedite racuna na koji nacin koristite boju i balans. Vasa dnevna soba, bez obzira na kvadraturu, treba da bude prostrana i prijatna tako da Vam pruzi preko potreban odmor i evo kako da to postignete.

Decorating-A-Small-Living-Room1

Strateski postavite jedno ili vise ogledala po prostoriji i ona ce delovati vece. Vrlo jednostavan nacin za postizanje ovog trika jeste postavljanje jednog velikog ogledala i stvaranje fokusne tacke, a cak  ga mozete postaviti i iza lampe ili slicnog izvora svetlosti za jos bolji ucinak. Tako ce ogledalo reflektovati svetlost stvarajuci iluziju da je soba daleko veca, a i stvorice se vrlo prijatan ambijent.

12

Ako Vam je dnevna soba mala, treba je dekorisati tako da paznja odlazi na gore. Zapamtite da soba nema samo vertikalnu, vec i horizontalnu dimenziju, a ako imate visoki plafon, obavezno iskoristite ovu prednost. Soba ce delovati vise i elegantnije ako se odlucite za zavese od poda do plafona ili vertikalne lebdece police.

1824391-house-20may14_pr_b_639x426

Upotreba neutralnih boja je posebno bitna kod uredjenja malih soba, i njih treba koristiti kako za zidove, tako i za zavese, namestaj i plafon. Nezne boja cine da prostor izgleda prostranije na taj nacin sto bolje reflektuju svetlo od onih tamnih. Osim toga, takve boje deluju sofisticirano i omogucuju Vam da stvorite umirujuci ambijent.

11

Povedite racuna da namestaj bude minimalisticki. Jednostavne linije, svetle boje i komadi koji nisu glomazni su pravi izbor za male dnevne sobe. Potrazite garnituru za sedenje sa nogarama koje se vide, a i stakleni klub sto je mnogo bolji izbor od glomaznog drvenog. Preveliki namestaj dominira prostorom a i onemogucava nesmetano kretanje, sto je jedan od imperativa pravilno uredjene dnevne sobe.

10