Lako do urednog doma – saveti za organizaciju svake prostorije

Da bi Vam dom bio čist i uredan, potrebno je da svaka prostorija bude dobro organizovana. Dobra organizacija će Vam pomoći da lako pronalazite stvari, ormari Vam nikad neće biti pretrpani, a sobe će biti uredne. Premda može delovati teško da održite dom u savršeno urednom stanju, uz par saveta o organizaciji to Vam neće predstavljati nikakav problem i lako ćete napraviti mesta za sve stvari koje Vam sada stoje razbacane i bez određenog mesta za odlaganje.

saveta o organizaciji to Vam neće predstavljati nikakav problem i lako ćete napraviti mesta za sve stvari koje Vam sada stoje razbacane i bez određenog mesta za odlaganje.

преузимање (2) преузимање (5)

Kada je u pitanju kuhinja, grupišite stvari po funkciji. To znači da na jednom mestu treba odložiti mikser, toster i slično,  pribor za kuvanje poput, šerpi i lonaca, držite na drugom mestu, a za priboru za jelo odredite posebno, odvojeno mesto. Tako ćete imati preglednost i neće dolaziti do nereda. Da biste postigli taj nivo organizovanosti, biće Vam potrebno dovoljno mesta za skladištenje. Još pri odabiru kuhinje obratite pažnju na to da će Vam trebati elementi na izvlačenje, kao i duboke i plitke fioke, ali i obavezni ormarići.

преузимање преузимање (1)

Bilo da je Vaše predsoblje veliko ili malo, u njemu se mora naći dovoljno mesta za sve što ne želite da unosite u druge prostorije. Pre nego što počnete da razmišljate o nameštaju, napravite spisak stvari koje će tu morati da stoje, poput kaputa, jakni i obuće, i potražite one komade koji će zadovoljiti Vaše potrebe. Da biste ovaj deo doma učinili zanimljivijim, potražite police ili korpe u raznim bojama koje će biti kako korisne, tako i estetski zanimljive. Pored toga, pripremite i dovoljno vešalica za kapute i jakne.

images images (1)

Dnevna soba obično zahteva najviše mesta za skladištenje. Odlučite se za brojne police i ormariće koji se mogu zatvoriti – takvih dodataka nikad nema previše, samo pazite da ne narušite estetsku vrednost enterijera zatrpavanjem sobe prekobrojnim ormarićima. I u dnevnoj sobi se možete osloniti na korpe. Pronađite one dekorativne u koje možete odlagati ćebad, dečije igračke i slično.

преузимање (4) преузимање (3)

Kada je u pitanju spavaća soba, većina ljudi ne koristi dovoljno ovaj prostor. Potražite krevet sa fiokama gde ćete moći da odlažete posteljinu, što će Vam uštedeti prostor u ormanima za garderobu. Vertikalne police su odlično rešenje za male spavaće sobe, a taj prostor će Vam mnogo značiti za odlaganje knjiga, ako volite da čitate pred spavanje, ili neke druge sitnice.

Custom-bookshelves-library biblioteka-u-spavacoj-sobi-9