Koje su najvece greske u uredjenju enterijera koje svi pravimo

Proces stvaranja izuzetno uredjenog i funcionalnog enterijera koji ce se svideti svim ukucanima nije ni malo lak. Cesto se desava da tokom planiranja neka Vasa ideja izgleda vrlo interesantno, a kada je ostvarite, shvatite da je trebalo jos malo razmisliti. Neke od tih gresaka su tek pogresan izbor detalja, ali su neke dosta ozbiljnije i teze ih je ispraviti. Kako biste naredni put izbegli takvo razocarenje, evo koje su najcesce i najvece greske koje nastaju pri uredjenju enterijera i kako ih izbeci.

or detalja, ali su neke dosta ozbiljnije i teze ih je ispraviti. Kako biste naredni put izbegli takvo razocarenje, evo koje su najcesce i najvece greske koje nastaju pri uredjenju enterijera i kako ih izbeci.

tEOLdContemporary-Interior-Design-by-Susanna-Cots-3

Kada je u pitanju namestaj, najcesce greske su one koje se odnose na kupovinu lepog ali neudobnog namestaja, kupovinu suvise modernih komada koji se ne uklapaju u postojeci enterijer ili gomilanje namestaja za koji mislite da ce Vam biti potreban u nekom trenutku u buducnosti. Bez obzira na to koliko Vam se neki komad dopao ili se mozda uklapa u enterijer koji ste stvorili, ukoliko je neudoban, to nije pravi izbor. Potrazite komade koji su i lepi i udobni kako bi se sto duze zadrzali u Vasem domu. Osim toga, kupovina modernih komada koji su Vam se na prvi pogled dopali u prodavnici moze biti cak i gori izbor ukoliko se  ne slaze ni sa cim drugim u enterijeru. Zato pre kupovine treba pazljivo promisliti o stilu koji zelite da ostvarite i imajte na umu komada koje vec posedujete.

Small-House-Interior-Design-IdeasModern-Interior-10

Najvece povrsine u Vasem domu, a to su podovi, zidovi i plafoni, predstavlaju osnovne elemente enterijera i zato je bitno da medju njima postoji sklad. Ako se vrste obrade poda i zidova ne uklapaju, rusi se harmonija i gubi se kvalitetena baza za stvaranje zeljenog ambijenta. Ako planirate elegantan enterijer, pod bi trebalo da bude nezne strukture i tople boje, a za zidove mozete odabrati tapete suptilne teksture i sa neznim aplikacijama ili dezenom. Ako je u pitanju rusticni enterijer, podovi od grubljeg materijala su prikladniji a slican detalj mozete uklopiti i na zidu, vodeci racuna o tome da ne prekrijete suvise veliku povrsinu ovim grubim materijalom.

Nice-Interior-Design-Patterns-by-Hands-590x392 skandinavskidizajn

Neslaganje tekstura, boja i dezena u Vasem enterijeru nastaje kao posledica neplanske kupovine i nedovoljnog poznavanja pravila kombinovanja ovih elemenata. Za uspesno uredjen enterijer je potrebno da elementi poput podova, zidova, tapeta, zavesa, tepiha, ukrasnih jastucica budu pravilno iskombinovani po pitanju boja, tekstura, materijala i dezena. Da biste ove elemente uklopili, prvo se opredelite za odredjeni stil u uredjenju i odlucite se za osnovnu boju, nakon cega sledi dodavanje detalja u kontrastnoj boji, razlicite sare ili drugacijeg materijala. Nemojte se plasiti smelih kombinacija, jer jedino na taj nacin mozete poceti da sticete osecaj o tome koji materijali i dezeni mogu ici jedni sa drugima i sta je u nekoj kombinaciji visak. Bitno je da se boje, materijali i slicno uklapaju tako da jedni druge isticu i oslonite se na svoj osecaj da Vam kaze da li su te kombinacije idealno resenje za Vas zivotni prostor i nacin zivota.

0wpBwlarge_page_16_84