Kako da odaberete plocice za kupatilo

Prilikom sređivanja stana ili kuće, jedan od prvih poduhvata sa kojima se susrećete jeste uređivanje kupatila, a kako to može iziskivati velike troškove, treba pažljivo odabrati svaki element. Keramičke pločice obično predstavljaju jedan od većih izazova, jer pravilan odabir utiče na vizuelni doživljaj i olakšava održavanje.

vizuelni doživljaj i olakšava održavanje.

images (6) преузимање


Pločice se mogu naći u mnogo boja, veličina, dezena i tekstura. Najpopularnije su one glazirane, koje su napravljene od gline i presvučene neporozirajućom zapečenom glazurom. Ove pločice, kao i mozaičke, staklene i one od prirodnog kamena su pogodne za kupatila, za razliku od nebrušenih pločica koje nisu vodootporne i nisu dobar izbor za kupatila.

images images (4)
Premda su manje pločice možda estetski lepše, teže su za održavanje od onih većih, koje postaju sve popularnije. Pločice većih dimenzija dobar su izbor za veća kupatila, i u tom slučaju možete birati tamnije tonove, dok za manje kupatilo birajte pločice pastelnih tonova, kao što su varijante bele i bež boje. Imitacija drvenih i kamenih površina je veoma popularna, dok se pri izboru keramike treba odlučivati za lepu belu boja, zahvaljujući čemu će Vaše pločice, za koje god da se odlučite, doći do izražaja.

images (5)  742_modern-bathroom-in-tile-dreamstime_iffпреузимање (1)