Interesantna sobna biljka laka za odrzavanje – kucna sreca

Za biljku koja nosi ime Kucna sreca se veruje da donosi srecu domu u kome se gaji, moze biti odlican poklon, a po feng sui-ju, ona podstice protok pozitivne energije. Ova biljka raste u vidu malog grma i krase je mali, zbijeni, zeleni listovi. Kucna sreca je sama po sebi veoma dekorativna a i vrlo je jednostavna za odrzavanje.

o je jednostavna za odrzavanje.

soleirolia_1

Za pravilno odrzavanje kucne srece treba zapamtiti par stvari. Odgovara joj sunceva svetlost, ali ne i kada joj je direktno izlozena; ako je cuvate u stanu, odgovarace joj prozor koji je okrenut severu, jer joj najvise prijaju senovita mesta; temperatura bi trebalo da bude u rasponu izmedju 10 i 24 stepena. Takodje, trazi redovno ali umereno zalivanje, i bitno je da ne pokvasite listice, vec samo zemlju.

Soleirolia soleirolii

Kucna sreca je laka za odrzavanje i u tom pogledu da je nije potrebno presadjivati – to je biljka u vidu malog zbuna i nije joj potrebno mnogo prostora, a i koren je vrlo slab. S proleca mozete orezati vrhove kako biste biljku oblikovali kako zelite, a odsecene izdanke upotrebite za razmnozavanje. Njih treba staviti u mesavinu peska i treseta i redovno zalivati i ubrzo ce se pojavite zillice.

3aa8dd6410913d9cafdaacbe00781262