Efekat čipke na nameštaju u par jednostavnih koraka

Efekat čipke na nameštaju daje elegantan i zanimljiv izgled i lako pretvara i najstarije komade u predivan nameštaj na koji ćete biti ponosni, a takav poduhvat možete i sami izvesti. Čipka u tom slučaju služi kao šema za dezen, samo je potrebno naći dovoljno veliko parče materijala koje će pokriti celu površinu koju planirate da na ovaj način ukrasite. Bez obzira da li je to komad nameštaja koji je nov ili je već prefarbavan, efekat će biti podjednako uspešan. Za takav poduhvat Vam je potrebno malo spretnosti i minimum materijala, a ovde se možete upoznati sa procesom.

e će pokriti celu površinu koju planirate da na ovaj način ukrasite. Bez obzira da li je to komad nameštaja koji je nov ili je već prefarbavan, efekat će biti podjednako uspešan. Za takav poduhvat Vam je potrebno malo spretnosti i minimum materijala, a ovde se možete upoznati sa procesom.

how-to-create-a-lace-stencil-wood-finishing

Podrobno očistite površinu na kojoj želite da ostvarite efekat čipke tako što ćete ukloniti svaku vrstu prljavštine koja se tu našla i ostavite da se taj deo osuši. Prekrijte pod starim platnom pošto će se sigurno isprljati od spreja, a delove koje ne želite da tretirate zaštitite novinama. Postavite čipku na željeni deo i lepo pričvrstite, a potom sprejem pređite preko tog dela. Ako želite tamniju nijansu, sačekajte da se boja malo osuši i nanesite još jedan sloj spreja.

22 021_thumb[1]

Kada se boja osuši, polako sklonite  čipku i možete da uživate u prelepom dezenu koji ste sami stvorili na Vašem komadu nameštaja.

India-Inspired-Table3