Zanimljivosti na Zlatiboru

Zlatibor, najlepša planina u Srbiji, već dugo je omiljeno letovalište i zimovalište mnogih, ali ova planina je takođe i poznato klimatsko lečilište. Bilo da Vam je potrebno opuštanje, volite šetnje po prirodi ili da obilazite zanimljiva mesta, tragate za zanimljivim noćnim životom ili zdravom planinskom hranom, Zlatibor je pravo mesto za Vas.

zdravom planinskom hranom, Zlatibor je pravo mesto za Vas.

13

Jedno od znamenitosti Zlatibora je Kraljeva česma, koja je dobila ime po kralju Aleksandru I Obrenoviću i nalazi se u samom centru Zlatibora tako da ćete je tokom šetnje pored jezera sigurno primetiti, a ako ste ljubitelj istorije, možete se i detaljnije raspitati o tome kako je ova česma dobila ime.

97480103

Ljubiteljima prirode će biti drago da saznaju da na Zlatiboru postoje dva veštačka jezera, od kojih se ono veće nalazi u Ribnici. a manje u samom centru i napravljeno je za turističke potrebe. Okruženo je stazama za prijatne šetnje i klupicama za odmor.

14

Još jedna poznata atrakcija Zlatibora je ski centar Tornik koji se nalazi na najvišem vrhu Zlatibora. Ovaj ski centar je pogodan za sve nivoe umeća skijanja, a poseduje i dva ski lifta, šestosed i sistem za veštačko osnežavanje.

11

Zato, bilo da ste ljubitelj istorije, opuštanja u prirodi ili volite da skijate, ovo je prava destinacija za Vas pa zato na vreme rezervišite apartman na Zlatiboru.

12